-
Priprema30 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Razvaljati lisnato tijesto.
Izrezati tako da dobijete 3 komada veličine 10x30 cm.
Poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
Uz pomoć viljuše napraviti rupice na tijestu, kako se ne bi puhalo.
Zatim posuti kristal šećerom, a zatim i šećerom u prahu.
Peći 15-20 minuta.
U zdjelu dodati mlijeko i instant puding. Miješati oko 1 minute, a zatim dodati vrhnje za kolače i kremfix.
Miješati dok krema ne bude dovoljno gusta.
Na tacnu staviti malo kreme, a zatim prvu koru, kako se ne bi pomjerala.
Zatim rasporediti 1/3 kreme. Postupak ponoviti još dva puta.
Po želji izrezati jagode i kivi.
Ukrasiti kolač komadima jagode, kivija i listovima mente.
Prije posluživanje čuvati najmanje 2h i frižideru.
Kolač s jagodama, kivijem i lisnatim tijestom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Razvaljati lisnato tijesto.
Izrezati tako da dobijete 3 komada veličine 10x30 cm.
Poredati na pleh obložen papirom za pečenje.
Uz pomoć viljuše napraviti rupice na tijestu, kako se ne bi puhalo.
Zatim posuti kristal šećerom, a zatim i šećerom u prahu.
Peći 15-20 minuta.
U zdjelu dodati mlijeko i instant puding. Miješati oko 1 minute, a zatim dodati vrhnje za kolače i kremfix.
Miješati dok krema ne bude dovoljno gusta.
Na tacnu staviti malo kreme, a zatim prvu koru, kako se ne bi pomjerala.
Zatim rasporediti 1/3 kreme. Postupak ponoviti još dva puta.
Po želji izrezati jagode i kivi.
Ukrasiti kolač komadima jagode, kivija i listovima mente.
Prije posluživanje čuvati najmanje 2h i frižideru.